خواص عسل طبیعی و معجزه های که در بدن رخ میدهد | عسل مطمن گراوان

بازدید: 2,588 بازدید
خواص عسل

خواص عسل طبیعی روی بدن واقعا عالی است و اثرات بسیار دارویی و شفا بخش را به دنبال دارد فقط به یک عمل نمیشه اشاره کرد به گونه ای که با خوردن یک قاشق عسل طبیعی چنان تحرکی در بدن بوجود می اید که تمام مشکلات بدن را با هم تحت تاثیر قرار میدهد ,  ترکیبات شیمیایی گوناگون عسل روی انواع فرایندهای بیولوژیک بدن تاثیر می گذارند. آنها ممکن است با همدیگر و یا جدا از هم کار کنند. 

میزان مصرف عسل طبیعی  :

بیشترین میزان مصرف در روز ۶۰ تا ۱۰۰ گرم است. ( توجه کنید هر قاشق عسل 20 گرم عسل حمل می کند ) در فعالیتهای سخت فیزیکی و یا در فشارهای روانی افزایش میزان مصرف به  1/5 گرم و حداکثر ۲ گرم به ازای هر یک کیلوگرم /وزن بدن مجاز است. میزان مصرف روزانه برای بچه ها 1/5 به ازای هر کیلو وزن بدن است. میزان مصرف روزانه باید به ۲ تا ۳ بار در طول روز تقسیم شود. عسل را ممکن است هم به شکل طبیعی و هم به صورت محلول ۱۰ تا ۲۰ درصدی آبی آن (در دمایی که نباید بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد) مصرف کرد. عسل را می توان با شیر گرم، لبنيات، ماست، خامه، چایی، قهوه، کاکائو، آب میوه های مختلف و غیره مصرف کرد.

خواص عسل برای دهان و دندان :

وقتی عسل خورده می شود جذب آن از غشای مخاطی حفره ی دهانی و حلق شروع می شود. بنابراین توصیه می گردد که عسل اندک اندک مصرف شود و آن را مدتی در دهان نگهدارید در دهان، عسل روی میکرواورگارنیسم های  بیماری زا که باعث التهاب دهان و پوسیدگی دندان ها می شوند، اثر ضد باکتریایی پدید می آورد. وان کتل اولین دانشمندی بود که خواص ضد باکتریایی عسل را در سال ۱۸۶۲ کشف کرد.

خواص عسل و باکتری ها :

عسل همچنین اثرات باکتری کش و باکتریولتیک دارد که ناشی از عوامل گوناگونی است. دارا بودن اینهیبین یکی از آن هاست، تحقیقات نشان داده است که اینهیبین پراکسید هیدروژن H202 است. این ماده بر اثر واکنش گلوکز با ترشحات غدد حلقی زنبورها و اکسیژن ایجاد می گردد. اکسیداسیون گلوكز باعث تبدیل گلوکونولاکتون به اسید گلوکونیک و پراکسید هیدروژن می شود. رابطه ی مستقیمی بین میزان پراکسید هیدروژن عسل و فعالیت ضد باکتریایی آن وجود دارد.آنزیم های تجزیه کننده ی موجود در عسل تازه اثری تخریبی روی پراکسید هیدروژن دارند. در فرایند رسیدن عسل، میزان کاتالاز آن کاهش می یابد. در صورتی که مقدار پرواکسید هیدروژن آن زیادتر می گردد، بنابراین فعالیت ضد میکروبی عسل افزایش می یابد.

پعسل حاوی عوامل دیگری با منشاء گیاهی است که به وسیله ی شهد تامین می شود و به عنوان ترکیباتی ضد باکتریایی عمل می کنند. عوامل گیاهی ضد عفونت و پایدار در گرمای موجود در عصاره های استونی و کتونی عسل با نام فیتون سید شناخته می گردند و شامل مواد – آلی گیاهی است که به وسیله ی گیاهان آوندی ساخته می شود. این مواد می توانند جلوی فرایند های رشد باکتریایی، قارچی و تک یاخته ای را بگیرند و یا آنها را از بین ببرند، فنون سیدها در بافتهای گیاهی یافت می شوند، این مواد همچنین به وسیله ی گیاهان مختلف وارد طبیعت می گردند. اسید بنزوئیک که وجود آن در عسل در سال ۱۹۷۷ توسط پوپراو کو کشف شد یکی از فيتون سیدها است. مواد دیگری شامل أوناسئین، ویتامین K فلوریزین، تاننها و غیره نیز که همگی به گروه فیتون سیدها تعلق دارند را زنبورهای عسل جمع آوری می کنن

فعالیت ضد میکروبی عسل بستگی به منشاء گیاهی آن دارد. بیماری هایی که به وسیلهی استرپتوکوکها، استافیلوکوکها و بقی هی باکتریهای گرم مثبت بروز می کنند را می توان به طور کاملا موثر با انواع عسل های سفید ، یونجه، شبدر، اکاسیا و بابا آدام درمان کرد. در صورتی که عسل های جنگلی بلسان و عسل های سفید در درمان بیماری های زنان موثرتر هستند. عسل مریم گلی و خلنگ برای درمان التهاب سوزه ها، التهاب حلق، التهاب زبان و دیگر بیماری های منطقه ی دهانی و حلقی توصیه می شود. 

عسل های شبدر سفید و شاه بلوط اثرات باکتری کش بسیار قوی شناخته شده ای دارند. به طور کلی عسل های تیره رنگ و کهربایی و چند گلی دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی قوی هستند. این عسل ها در مقابل باکتری های گرم مثبت نظیر استافیلوکوکها و استرپتوکوک ها، دیفتری، بوتولیسم، سیاه زخم و دیگر عوامل موثرترند و در مقابل باکتری های گرم منفی اثر کمتری دارند.

آیا باکتری ها در عسل زنده می مانند :

به علت واکنش ضد میکروبی قوی عسل فلور میکروبی آن ساده است و برای پستانداران بیماری زا نیست. عسل حاوی قارچ، مخمر و اسپور تعدادی از باکتری ها است که به وسیلهی زنبورها و با شهد، گرده و عسلک به آن راه می یابند. دسته ی میکروب هایی که به طور اتفاقی و از منابع خارجی وارد عسل می شوند در فرایند ذخیره سازی سریع از بین می روند.

آقای جرویس، (۱۹۸۱) باکتری شناس آمریکایی، باکتری های بیماری زای مختلفی را به عسل افزود و اطلاعات زیر را به دست آوردن :

عامل بیماری تیفوئید در عرض ۴۸ ساعت، باکتری پاراتیفوئید در عرض ۲۴ ساعت، عامل اسهال در عرض ۱۰ ساعت و بقیه عوامل در عرض ۵ ساعت در عسل از بین می روند. عسل محیط مناسبی برای رشد میکروب ها نیست. دلیل این موضوع وجود عنصر پتاسیم در عسل است که باعث جذب آب میکروب می شود، آب ماده ای که برای زندگی میکروب ها لازم است و عسل به علت داشتن خاصیت ضدمیکروبی فلور میکروبی دهان و روده را در موارد دیس , باکتریوزییس طبیعی می کند.

خواص عسل
خواص عسل

 

 

خواص عسل برای سیستم ایمنی :

شرایط نامساعد طبیعی می تواند بر سلامتی و به ویژه سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی بگذارد که نقش مهمی در نگهداری بافت ها و اعمال سیستم های بدن انسان دارد. به همین علت است که وضعیت سیستم ایمنی بدن انسان فوق العاده مورد توجه پزشکان قرار گرفته است. هر گونه اختلال در سیستم ایمنی بدن را در برابر عوامل بیماری زا و باکتری های فرصت طلب مستعد می سازد و خطر ایجاد تومورها را افزایش میدهد.

نقص سیستم ایمنی بدن ممکن است بر اثر کمبود ویتامین ها، میکروالمنت ها و اسیدهای آلی آغاز شود، تمام این مواد در عسل موجود است. مصرف طولانی مدت عسل به بدن کمک می کند تا اعمال طبیعی سیستم ایمنی را احیاء و از تخریب عوامل دفاعی جلوگیری کند.

مصرف روزانه ی ۱۲۰ گرم عسل در طی ۲۰ روز فعالیت لوکوسیت ها را افزایش می دهد. پی آمدهای بدکاری سیستم ایمنی بر اثر عوامل آسیب زای محیطی و بیماریهای آلرژیک است که در دنیای مدرن امروزی روز به روز بیشتر می شود

خواص عسل و  رفع حساسیت :

عسل موجود در شانه ی عسل وقتی با موم مصرف شود یا موضعی استعمال گردد، واکنش ضد حساسیت ایجاد می کند، عسل شان و به ویژه مومی که برای ساختن درپوش های حجرات به کار می رود دارای مواد ضد الرژی است که توسط زنبوران عسل تولید می شود. ترکیب این مواد شیمیایی هنوز ناشناخته است، اثر حساسیت زدایی عسل احتمالا مربوط به فعالیت ضد سمییت آن است. معلوم شده است که قندهای موجود در عسل اثر ضد سم دارند. گلیکوژن که در کبد تولید می شود در سلول های کبدی ذخیره می گردد و به عنوان ماده ای انرژی زا و عامل ضد حساسیت به اندام های دیگر جریان میابد ,  گلیکوژن حتی می تواند با عث بهبودفرایند های سوخت و ساز گردد

خواص عسل و کاهش عوارض داروها :

عسل همچنین می تواند به خوبی با تعداد زیادی از داروها ترکیب شود. وقتی عسل همراه دارو  ها یا فرآورده های شیمیای مصرف می شود اثر دارویی آنها را افزایش می دهد و اثرات جانبی آنها را خنثی می کند، عسل همچنین در زدودن سموم از بدن، افزایش پالایش (دفع)، فعالیت کلیه ها هنگام مصرف  بیش از حد دارو مؤثر است

عسل همچنین به عنوان بنیان کامل محلولها و نگهدارنده های مختلف دارویی دارای فعالیت بیولوژیک به شمار می آید. گلیکوزیدهای ریشه ی جینسینگ و عوامل التيام دهنده ریشه لا شیرین بیان در صورتی که این مواد را قبلا در عسل خیس کنند، بهتر جذب می گردند.

خواص عسل
خواص عسل

خواص عسل و رفع التهاب :

حدود ۹۰ درصد از همه ی بیماری های انسان با فرآیندهای التهابی همراه است. التهاب، فرایند پیچیده ای است که در بدن انسان و جانوران در پاسخ به هرگونه آسیب بافتی پدید می آید. التهاب با ایجاد تغییراتی در گردش خون، آسیب بافتی یا اندامی و افزایش نفوذپذیری عروق بروز می کند و یا تخریب بافت مزانشیم و تکثیر سلولی همراه است. فعالیت ضد التهابی عسل با تسریع گردش خون موضعی و لنف، بهبود تغذیه بافتی، افزایش تکثیر سلولی و بیگانه خواری، فعالیت ضد میکروبی و طبیعی سازی فرایندهای اکسیداسیون و احیا ارتباط دارد.

خواص عسل برای  اعصاب :

عسل به آسانی و سریع وارد بدن انسان می شود. انرژی مواد مغذی عسل به سرعت آزاد می شود و به افزایش سطح انرژی بدن انسان مبتلا به بیماری یا بعد از فعالیت فیزیکی سخت (شدید) و با فشارهای عصبی – روانی کمک می کند. این ماده، تونوس کلی ماهیچه ها را افزایش می دهد. گلوکز، فروکتوز و دیگر مواد موجود در عسل فعالیت سیستم عصبی را کنترل می کنند، اثرات آرام بخش ایجاد می کنند، خواب و حافظه را بهبود می بخشند، حالت اعصاب و روان را طبیعی می کنند و همچنین آستانه ی خستگی فیزیولوژیک را بالا می برند. مواد معدنی موجود در عسل به خوبی در فرایندهای بیولوژیک بدن شرکت می کنند.

خواص عسل برای خون :

اهن، سطح طبیعی هموگلوبولین خون را حفظ می کند. هموگلوبولین رنگ دانه ای تنفسی است که در گلبول های قرمز بدن انسان، مهره داران و تعدادی از بی مهرگان وجود دارد. این ماده اکسیژن را از ریه به بافت ها و دی اکسید کربن را از بافت ها به ریه ها انتقال می دهد. هموگلوبولین به علت دارا بودن آهن با اکسیژن ترکیب می شود، مس و منگنز با تسهیل تبادل اکسیژن در اندام ها و بافتها، آهن را غیرفعال می کنند. بنابراین وقتی عسل در کم خونی استفاده می شود میزان اهن خون را افزایش میدهد. معلوم شده است که مواد موجود در عسل در فرایند تکثیر گلبول های قرمز شرکت دارند. این فرایند (ارتيروسیتوپوئیس) نامیده میشود.

خواص عسل برای معده :

اگر عسل در آب گرم حل و یک و نیم الی دو ساعت قبل از غذا میل شود می تواند میزان اسیدیته ی معده را کاهش دهد. مع هذا در صورتی که عسل در آب سرد حل و دقیقا قبل ار غذا نوشیده شود هم میزان اسید معده و هم ترشح آن را افزایش می دهد. همچنین عسل افزایش حرکات دودی روده، تأثير ملین ملایم به وجود می آورد. آنزیمهای عسل در گوارش روده ای و معده مشارکت دارند. عسل میزان هوسین شرابهی معده و روده را افزایش م منوساکاریدها اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در عسل فرآورده های سوخت و سازی را خنثی و فعالیت کبد را تحریک می کنند.

(دکتر ملادنوف ۲۰۰۰) برای ثابت نگه داشتن سطح ضدمیکروبی عسل توصیه می شود که آن را به صورت محلول با غلظت زیاد برای درمان بیماریهای ناحیه ی معده ای و روده ای به کار برند. نوشیدن محلول جوش شیرین قبل از خوردن عسل توصیه می شود تا واکنش اسیدی معده را خنثی سازد، مصرف عسل با شیر نیز سودمند است، برای اثرگذاری بهتر روی غشا به « مخاطی حفره های دهانی و حلقی توصیه می شود، عسل باید در مقادیر کم خورده شود و پیش از بلعیدن مدتی آن را در دهان نگاه دارند،  و بمکید در این حالت عسل از غشاءهای مخاطی دهان به داخل خون جذب می شود و خواص ضد میکروبی خود را حفظ می کند. با رسیدن به معده، و اثری تخریبی روی میکروارگانیسم هلیکوباکترپیلوری عامل ایجاد زخم معده ایجاد می کند. 

 

خواص عسل برای پوست :

عسل وقتی به صورت خارجی استعمال شود سریعا به داخل پوست جذب می شود. تغذیه و استحکام آن را افزایش می دهد و باعث نرمی و تقویت آن می گردد. به همین علت عسل یکی از اجزای مهم مواد آرایشی است.

خواص عسل برای زخم :

عسل خواص ضد میکروبی دارد و مایع اضافی زخم را تخلیه می کند و در زخم ها گودی و کسری گوشت بدن را ترمیم می سازد که این ویژگی به غلظت قندهای موجود در آن بستگی دارد. این ویژگی برای درمان زخم ها و جراحتها مورد استفاده واقع می شود. عسل همچنین باعث تحریک جریان خون و لنف در ناحیه ی زخم می گردد.

از اثرات ضد میکروبی عسل به طور گسترده در درمان زخم های عفونی، زخم های پوستی , عوارض سوختگی، بیماریهای التهابی دستگاه تنفس، چشم ها و دستگاه تناسلی – ادراری استفاده می شود. از عسل می توان به واسطه ی خاصیت ضد میکروبی اش به عنوان نوعی عامل محافظ طبیعی سود برد.

خواص عسل برای قلب :

مجموع ترکیبات عسل اثرات مثبتی روی سیستم قلبی عروقی ایجاد می کند عسل ویسکوزیته ی خون را کاهش می دهد، تغذیه ماهیچه ی قلب را بهبود می بخشد و در باز کردن و گشاد کردن عروق خون رسان قلب (کرونر) مشارکت دارد. در ترکیب  (مخلوط  عسل با آب هویج، آب ترب یا آب لیمو) اثر ملایم کاهش فشار خون دارد

 

اگر به دنبال حفظ سلامتی تان و یا ارتقای آن هستید هر روز صبح یک قاشق عسل و شبها هنگام خواب یک قاشق عسل مصرف کنید تا از این همه  اتفاق خوب و خواص معجزه گر به بدنتان وارد شود برای راحتی بیشتر می توانید عسل را در یک لیوان اب حل کنید

شما هم تجربیاتتان را از مصرف عسل و خواص ان برای ما بنویسید ؟

 

منبع دایره المعارف عسل درمانی ایران

دسته‌بندی آموزشی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت