عسل گراوان، عسلی از بهشت ایران

بازدید: 2,570 بازدید
خرید اینترنتی عسل

در شمال شرقی شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی، منطقه­ای کوهستانی و سرسبز با جنگل‌های بلوط و چشمه‌ها و آبشارهای زیبا خودنمایی می‌کند. جایی که به واسطه آب و هوای لطیف و طبیعت منحصر به فردش در تولید عسل ارگانیک و عسل‌های طبیعی جزو بهترین نقاط در ایران است. عسل گراوان با بهره گیری از مراتع سرسبز و پرگل منطقه کردستان یکی از تولیدکنندگان عسل به نام در این منطقه است که توانسته در تولید عسل‌های ارگانیک و طبیعی و ارائه حرفه‌ای آن به بازار گام‌های ارزنده‌ای بردارد.

در این مطلب با سه نوع عسل وحشی، خودبافت و طبیعی گراوان آشنا شده و در ادامه در مورد شناخت عسل‌های اصلی از تقلبی راهنمایی لازم را ارائه می‌کنیم.

باکیفیت‌ترین و شفادهنده‌ترین عسلی که در ایران تولید می‌شود، عسل وحشی است. عسل‌های وحشی گونه‌ای از عسل هستند که در یک فرایند کاملاً طبیعی در بین صخره‌های کوهستان‌های کردستان و ایران  و در مناطق دور افتاده تولید می‌شوند.

این عسل طبیعی در فصل پاییز و اواسط بهار به روش سنتی توسط افراد محلی پیدا می‌شود و به شیوه‌ای اصولی بسته بندی می‌شود تا عسل به دست آمده با حداکثر کیفیت ممکن به صورت محدود به مشتریان ارائه شود.

عسل وحشی گراوان خواص شفادهندگی بسیار منحصر به فردی داشته و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مثل دیابت و حتی برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عسل گراوان در عرضه آن به مشتریانش، نهایت تلاش خود را نموده تا این عسل که طعمی نرم و ملایم دارد و بسیار معطر هم هست، کیفیت خود را کاملاً حفظ نماید.

تفاوت عسل طبیعی و عسل وحشی

زنبورها حشراتی هستند وحشی که به صورت طبیعی زندگی کرده و به طور غریزی بسیار تمیز بوده و به نظافت محیط زندگی خود، اهمیت بسیار زیادی می‌دهند.

یکی از دستاوردهای بشر این بوده که با به دست آوردن شناخت از زندگی این حشره پرفایده توانسته، این حشره را مدیریت کرده و از این حشره عسل استحصال کند. اما واقعیت این است که عسل طبیعی، باز عسل وحشی کاملاً متفاوت است.

عسل وحشی در شرایطی توسط زنبورها تولید می‌شود که زنبورها به صورت طبیعی برای خود یک زندگی آزاد داشته و بدون هیچ استرسی و در امنیت به تولید ژله رویال و عسل طبیعی برای مصرف خود می‌پردازند. به همین دلیل عسل تولید شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و خواص شفادهندگی بسیار معجزه آسایی دارد.

عسل‌های وحشی به خصوص عسل وحشی عسل گراوان، به دلایل زیر کیفیت بسیار بالاتری نسبت به عسل­های طبیعی معمولی دارند:

  1. بازدیدهای روزانه از کندوی عسل توسط زنبوردار باعث ایجاد شوک به کندو شده و کندو دمای طبیعی خود را از دست می‌دهد که همین باعث فشار  به زنبور و افت ناچیز کیفیت عسل تولیدی می‌شود.
  2. نقل مکان‌های متعدد در طی دوره تولید عسل، باعث ایجاد تنش در کندو و فشار و استرس به زنبور شده و روی کیفیت عسل تأثیر منفی ناچیزی می‌گذارد.
  3. سروصدا و امواج دکل‌های مخابراتی باعث ایجاد حس ناامنی در زنبورها شده و خیلی وقت‌ها باعث فرار زنبور از کندو می‌شود.
  4. در هیچ شرایطی شکر به زنبور عسل نمی رسد و عسلی که تولید میشود کاملا مطمن و طبیعی است

عسل خودبافت یا عسل سبد

عسل خودبافت یکی از محصولات پرطرف‌دار عسل گراوان است که تولید آن به روشی کاملاً طبیعی و ارگانیک صورت می‌پذیرد.

به صورت طبیعی زنبورها برای ذخیره عسل تولیدی نیاز به تولید موم ندارند. تولید موم توسط زنبوران بسیار انرژی بر بوده و زنبورها چیزی بین 8 تا 10 کیلو عسل برای تولید یک کیلو موم مصرف می‌کنند. زنبورداران برای کاهش این هزینه از موم‌های بازیافتی یا اصلاحا برگ موم اج شده استفاده کرده و آن‌ها را در کادرهای مربعی شکل در داخل کندو قرار می‌دهند.

مشکل اصلی این موم‌ها نگهداری و تکرار استفاده زیاد  انها است که این موم‌ها، بارها و بارها بازیافت می‌شوند و به دفعات حرارت داده شده، ذوب می‌شوند و به آن‌ها برگه های 6 ضلعی داده می‌شود و در این روند اگر  زنبوردار نگهداری را درست انجام ندهد امکان تماس با حشرات و حیوانات موذی در انبارها و گردوغبار  در آن‌ها وجود دارد.

عسل‌های خودبافت یا عسل سبد در کندوهای گرد و سبدی و به روش سنتی تولید می‌شوند. موم این کندوها توسط خود زنبورها تولید شده و به همین دلیل بسیار نازک بوده و به شکل دایره‌ای است.

موم عسل خودبافت به دلیل ارگانیک بودن خواص درمانی بی نظیری دارد. تفاوت این نوع موم را با موم‌های صنعتی در این می‌توان دانست که این نوع موم به راحتی در دهان آب شده و همراه عسل هضم می‌شود، ولی موم‌های کادری  حالتی شبیه به آدامس پیدا کرده و جویده شده و به آسانی قابل بلعیدن نیست.

یکی از روش‌های ارگانیک تولید عسل، تولید عسل به روش خودبافت (سبدی) است

ویژگی‌های عسل خودبافت

عسل خودبافت جزو عسل‌های کمیاب بوده که به دلیل بازده کمتر، ونیاز به طبیعت قوی و پرگل , تولیدکنندگان کمی از این روش استفاده می‌کنند. اما عسل گراوان یکی از تولیدکننده‌هایی است که اولویت خویش را  تولید عسل خودبافت و حفظ کیفیت عسل و ارائه بهترین عسل به بازار قرار داده است. ویژگی­های عسل خودبافت گراوان عبارت­اند از:

  1. عسل خودبافت به دلیل زمان بر بودن زمان بافت موم دیرتر از سایر عسل‌ها برداشت می‌شود. همچنین با توجه به نازک بودن موم، این عسل باید در فصل سرد سال برداشت شود به همین دلیل عسل خودبافت در فصل پاییز برداشت می‌شود.
  2. هیچ دخالت انسانی در هیچ یک از مراحل تولید عسل وجود نداشته و همه مراحل تولید عسل توسط خود زنبورها انجام می‌شود. به همین دلیل این نوع زنبور کاملاً ارگانیک می‌باشد.
  3. در عسل خودبافت هیچ عمل حرارت دهی و پاستوریزه کردنی روی آن انجام نمی‌شد. به همین دلیل خواص عسل به صورت کامل حفظ شده و شفادهندگی آن محفوظ می­ماند.
  4. به دلیل عدم دخالت انسان در روند تولید، زنبور در زمان تولید عسل هیچ گونه استرسی دریافت نکرده و به همین دلیل عسل تولید شده از کیفیت بالاتری و عطر و طعم اصیل تر و خاص تری برخوردار هست  در نهایت عسل خودبافت با عسل وحشی کیفیت دارویی و شفابخشی برابری دارند

عسل‌های خودبافت ارگانیک بوده و انسان هیچ دخالتی در زمان تولید آن ندارد

عسل طبیعی شکرک نمی‌زند ؟

شناخت عسل طبیعی همیشه امری دشوار بوده است. به همین دلیل کارشناسان صنعت تولید عسل برای راهنمایی خریداران راهنمایی‌هایی را بیان می‌کنند

یکی از مسائلی که پیش از خرید عسل طبیعی باید دانست این است که عسل طبیعی شکرک یا رس می‌زند، به گونه ای هر نوع عسلی که در مکان هاسرد بین 4 تا 20 درجه باشد بسته به نوع عسل عملیات رس بستن و شکرک زدن شروع میشود  به گونه ای کم کم  ابر های در عسل ایجاد می شود و بعد از مدتی خامه ای میشود و در اخر سفت می شود و این روی داد طبیعی حتی در عسل های وحشی هم صدق می کند و یک امر بدیهی است.

 

همه عسل‌های در دمای پایین کدر می‌شوند، ولی عسل‌های طبیعی کریستالی می‌شوند و شکرک نمی‌زنند

تفاوت رنگ در عسل‌ها :

در عسل گراوان، عسل‌ها به دلیل دارابودن خواص متنوعی که از گیاهان مختلف توسط زنبورعسل حاصل می‌شود، رنگ، بو و طعم متفاوتی دارند.

همچنین عوامل متعدد دیگری نیز در رنگ عسل تأثیر می‌گذارند، برخی از این عوامل عبارت‌اند از:

  1. نوع خاک منطقه تولید عسل و ترکیبات آلی که در آن خاک وجود دارد.
  2. دمای منطقه تولید عسل در زمانی که زنبور مشغول تولید عسل است.
  3. رنگ و ترکیب شهد گیاهانی که عسل از آن تغذیه می‌کند.
  4. شرایط آب و هوایی منطقه‌ای که زنبور در آن تولید عسل می‌کند.
  5. شرایط نگه داری عسل و مدت زمانی که در ظرف باقی مانده است.

در بین عواملی که ذکر شد، بیشترین اثر را شهد گیاهی که زنبور در تولید عسل از آن بهره می‌گیرد، داراست. به همین دلیل رنگ عسل‌های گیاه‌های مختلف به شرح زیر است:

عسل سماق سبز براق، عسل گون زرد روشن، عسل آویشن قرمز تیره، عسل اقاقیا عنبری، عسل بلوط قهوه‌ای تیره، عسل کلزا پرتقالی روشن، عسل اکالیپتوس زرد، عسل اسطوخودوس شفاف رنگ، عسل مرکبات زرد کم‌رنگ، عسل گندم سیاه و قهوه‌ای تیره، عسل پونه کوهی قهوه‌ای تیره و عسل شبدر سفید رنگ است.

عسل­ها به علت تفاوت شهد گیاهانی که زنبور می‌خورد، رنگ‌های متفاوتی دارند

میزان ساکارز موجود در عسل طبیعی

ساکارز گونه‌ای از قند طبیعی است که در شهد همه گیاهان و میوه‌ها به مقدار بسیار کمی وجود دارد. مقدار کم این قند اثر مضری بر بدن انسان ندارد

 در همه گیاهانی که زنبور برای تولید عسل از شهد آن‌ها استفاده می‌کند، مقداری قند ساکارز وجود دارد. این قند طبیعی هنگام تولید عسل توسط زنبور به عسل تولیدی منتقل می‌شود.

بنابراین همه عسل‌ها مقدار کمی ساکارز دارند که طبق مطالعات علمی انجام شده، میزان استاندارد این قند ساکارز در عسل کمتر از 5 درصد است و عسل‌هایی که بالاتر از این میزان ساکارز داشته باشند، در تولیدشان از شکر استفاده شده است.

میزان ساکارز موجود در عسل محتلف  چه نوع طبیعی و چه نوعی وحشیبا توجه به گیاه غالب ان متفاوت هست که گستره ای از یک تا 5 را در بر می گیرد

تجربه نشان داده که عسل‌هایی که میزان ساکارز آن‌ها صفر ، عسل‌هایی دست‌کاری‌شده است که به وسیله ترکیبات شیمیایی میزان ساکارز صفر گذارش میشود .

البته باید توجه داشت، در عسل‌های مختلف میزان ساکارز طبیعی هر عسلی تقریباً مشخص است و در درصدهای بالاتر از آن ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. مثلاً میزان ساکارز موجود در عسل گون حدود  زیر 2 درصد است و در درصدهای بالاتر احتمالاً عسل با عسل شکری ترکیب شده باشد و اویشن کوهی زیر 3 درصد هست و عسل کنار 5 درصد میباشد واین را بدانید هر عسلی ساکارز طبیعی و استاندارد مختص خودش را دارد .

میزان ساکارز موجود در عسل باید کمتر از 5 درصد باشد

انواع روش‌های تقلب در تولید عسل

تولید عسل فرایندی سخت و مشقت بار است و با توجه به ارزشمند بودن آن، تقلب در تولید آن متداول است. به همین دلیل تنها تولیدکنندگان شناخته شده مانند عسل گراوان که به صورت تخصصی و حرفه‌ای این کار را انجام می‌دهند، برای خرید عسل گزینه مناسبی هستند.

برخی از راه‌های تقلب در تولید عسل عبارت‌اند از:

عسل شکری:

رایج‌ترین تقلب در تولید عسل این است که به جای تولید عسل با شهد گیاهان، زنبور با خوردن شهد شکر که در جلوی یا داخل کندو قرارداده می‌شود، عسل تولید می‌کند.

تولید عسل صنعتی:

این عسل با ذوب کردن شکر در دستگاه مخصوص ذوب کردن و با اضافه کردن اسانس شیمیایی که آن را بو و مزه دار می‌کند، تولید می‌شود. هزینه تولید این عسل‌ها بسیار پایین بوده و به همین دلیل خیلی ارزان به بازار ارائه می‌شوند. این عسل‌ها معمولاً خیلی شفاف هستند و امکان دیدن و خواندن هر نوشته‌ای از پشت آن‌ها وجود دارد و اکثرا در هایپراستار ها با تخفیف های عجیب و غریبی به فروش میرسند

مخلوط کردن عسل طبیعی با عسل شکری:

در این روش عسل طبیعی را با عسل شکری به گونه‌ای مخلوط می‌کنند که در نهایت میزان ساکارز آن به زیر 5 درصد برسد. این روش متداول‌ترین نوع تقلب در بازار عسل است.

برخی دیگر از انواع تقلب در تولید عسل هم وجود دارد مانند:

مخلوط کردن شیره ذرت یا خرما با عسل، مخلوط کردن گلوکز مایع با عسل، استفاده از مواد شیمیایی برای شکست انسولین عسل شکری و ایجاد خطا در آزمایش.

روش‌های مختلفی برای تقلب در تولید اصل وجود دارد

چه عسلی بخریم؟

توصیه پایانی کارشناسان زبده و کاربلد عسل گراوان در مورد خرید عسل این است که برای حصول اطمینان از کیفیت عسل حتماً بدون واسطه از زنبورداران شناخته شده که عسل طبیعی و ارگانیک تولید می‌کنند خرید کنید. این کار مزایای زیر را برای شما در برخواهد داشت:

  1. به دلیل نبود واسطه، عسل با قیمت مناسب به دست مصرف کننده اصلی می‌رسد.
  2. اصالت عسل مشخص بوده و می‌توان راجع به تولید کننده عسل اطمینان حاصل کرد.
  3. زنبوردار می‌تواند اطلاعات دقیقی از نوع عسل، گیاه مصرف شده و خواص عسل ارائه کند.
  4. از سلامت و کیفیت عسل در مراحل تولید می‌توانید مطمئن باشید.
  5. امکان تهیه سایر مواد در کنار عسل مثل موم طبیعی و ژل رویال به آسانی و با اطمینان فراهم است.
  6. تولید ارگانیک باعث سلامت زنبور و در نتیجه سلامت عسل تولیدی می‌شود.
  7. از عدم دست‌کاری عسل می‌توانید مطمئن باشید.
  8. می‌توانید عسل تازه و با کیفیت مصرف کنید
  9. در صورت اطمینان به زنبوردار، امکان سفارش پیش از فصل برداشت عسل هم وجود خواهد داشت.

بهترین کار در تهیه عسل، خرید عسل ارگانیک از زنبوردار است

محصولات مرتبط :

مقالات مرتبط :

 

پیج ما را در اینستاگرام دنبال کنید .

دسته‌بندی آموزشی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

2 پاسخ به “عسل گراوان، عسلی از بهشت ایران”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت